Pécsi Tudományegyetem

Külügyi Igazgatóság

 

 

Tisztelt Felhasználók!

A Külügyi Igazgatóság megújult honlapja a frissített tartalommal a www.mobilitas.pte.hu linken érhető el.

Egyéb elérhető ösztöndíjak

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Egyéb alapképzéses, posztgraduális és illetve posztdoktori ösztöndíjak.

 

Fulbright Posztgraduális Ösztöndíj az USÁ-ban 2018/19

 

Intra Visegrad Scholarship

  • jelentkezési határidő: 2015. január 31.
  • információ:Ez az ösztöndíj lehetőség ad azoknak a hallgatóknak, akik a V4 Együttműködés országaiban szeretnének tanulni vagy kutatni (magyar hallgató számára Magyarország nem fogadó intézmény).Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók 2300 Euró/szemeszter ösztöndíjban részesülnek. A fogadó egyetem 1500 Euró/szemeszter jutalomban részesül a befogadott hallgató után.

 


Visegrad Out-Going Scholarship

  • jelentkezési határidő: 2015. január 31.
  • információ:Ez az ösztöndíjtípus lehetőséget ad azon pályázók számára, akik a Nyugat-Balkán vagy a Keleti Partnerség országaiban szeretnének tanulni vagy kutatni.Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók 2300 Euró/szemeszter ösztöndíjban részesülnek. A fogadó egyetem 1500 Euró/szemeszter jutalomban részesül a befogadott hallgató után.Azok jogosultak az egyszeri utazási költségtérítésre, akiknek az állandó lakcíme a fogadó intézménytől 1500 km-es távolságra helyezkedik el.

 


A Japán Tudományfejlesztési Társaság (JSPS) pályázatainak keretében több kategóriában (posztdoktori, kutatói) és különböző hosszúságú időkre lehet pályázatot benyújtani bölcsészeti-, társadalom- és természettudományi területeken folytatandó kutatásokra a japán fogadó intézményekkel.

You shall not pass!